Israa Abdullatif

Lijsttrekker bij Almelo Centraal
Israa Abullatif - Almelo Centraal Lijsstrekker

Israa (1966) groeide op in Bagdad en is universitair geschoold als werktuigbouwkundige. In 1991 moest zij vanwege haar politieke activiteiten vluchten voor het regime van Saddam Hoessein. Ze woonde onder andere in Buitenpost (Friesland) voordat ze in 1996 Almelo verhuisde. Ze is eigenaar van Boekwinkel Bij de Aa in de binnenstad.

Haar vrije tijd besteedt ze graag aan theaterbezoek of een mooi concert, van het Concertgebouw tot Paco Plumtrek. Ook struint ze graag door het prachtige Twentse landschap. De kaart met alle wandelknooppuntenroutes is zo vaak gebruikt dat hij toe is aan vervanging.

Gemeenteraadslid sinds september 2006 beschikt Israa inmiddels over een schat aan politieke ervaring. Standvastigheid is een van haar kwaliteiten.

In 2013 verliet ze de fractie van de VVD omdat ze de standpunten en handelwijze van haar lokale partijgenoten niet langer kon verenigen met haar taakopvatting van volksvertegenwoordiger en haar inhoudelijke standpunten. Samen met een aantal gelijkgestemden richtte ze Almelo Centraal op.

Israa’s koers werd bij de verkiezingen van 2014 beloond met een ruime zetel voor Almelo Centraal. Ze is vastbesloten om in 2018 met een grotere fractie terug te komen.

O ja. Ze heeft ook nog een vliegbrevet.

Deugen, Dienen en Durven