Gerrit Preuter

Kandidaat Raadslid bij Almelo Centraal
Gerrit Preuter - Almelo Centraal Kandidaat Raadslid

Zwemmen, wielrennen, judo, jiujitsu, voetbal – Gerrit Preuter beoefende het allemaal. Nu speelt hij elektrische gitaar en krijgt daar elke week les in.

De politiek is nieuw voor hem, al heeft hij daar al wel heel lang zijn ideeën over. Zeker als het gaat over zijn stad. Hij kan er echt verdrietig om zijn dat Almelo onder financieel toezicht staat, wil graag meedenken over hoe de gemeente haar geld uitgeeft en hoe dat verstandiger kan.

Mensen mogen best wat trotser op zijn Almelo, vindt Gerrit. Ook daar ligt volgens hem een rol voor de politiek: er moet veel meer een gevoel van ‘samen’ komen. Dat betekent vooral dat ‘het stadhuis’ er echt moet zijn voor de Almeloërs, meer doet met wat er leeft in de stad. Met uitkomsten waarin Almeloërs zich herkennen.

Deze werktuigbouwkundige met commerciële kwaliteiten werkt alweer 18 jaar voor een Almelo’s bedrijf dat machines verkoopt aan de voedingsindustrie. Met veel plezier, echt waar – maar man, wat kun je mooie dingen doen in je vrije tijd. Met zijn vrouw of met vrienden lekker erop uit bijvoorbeeld. En natuurlijk: Heracles! Alle thuiswedstrijden beleeft hij in het stadion. Seizoen in, seizoen uit.

Deugen, Dienen en Durven