Emmy Weel

Kandidaat Raadslid bij Almelo Centraal
Emmy Weel - Almelo Centraal Kandidaat Raadslid

Politiek mag best gezellig zijn, vindt Emmy Weel. Niet in de zin van ouwe-jongens-krentenbrood, maar wel als in: plezierig met elkaar omgaan. Met prettige omgangsvormen bereik je meer, behoud je je motivatie, kun je openstaan voor goede ideeën van anderen, maar ook voor terechte kritiek.

Je moet altijd blijven leren, is een van haar motto’s. Niet zo vreemd misschien voor een vrouw met een bijna veertigjarige carrière van werken in het onderwijs. Emmy werkte op verschillende vmbo’s en mbo’s, waaronder het ROC van Twente. Ze begon als docent tekenen en textiele werkvormen, later had ze diverse functies als teamleider.

Nu, als 64-jarige, is ze officieel werkloos en geniet ze van haar vrije tijd die ze onder andere besteedt aan creatieve bezigheden en het oma-zijn van vijf kleinkinderen. Een deel van de tijd wordt toch ook weer gevuld met onderwijs: als vrijwilliger bij SCOOP is Emmy mentor van leerlingen die moeite hebben met plannen en behoefte hebben aan extra uitleg bij bepaalde vakken.

Almeloërs kunnen Emmy kennen als GroenLinkser. Twaalf jaar lang was ze plaatselijk actief voor die partij, waarvan vier (2006-2010) als fractievoorzitter in de gemeenteraad. Landelijk is ze nog steeds lid van GroenLinks, maar nu ze haar betrokkenheid bij politiek Almelo weer omzet in actie kiest Emmy voor Almelo Centraal.

Almelo Centraal past lokaal het best bij haar. Een lokale partij heeft bovendien haar handen helemaal vrij om zich te richten op wat híér belangrijk is, voor de inwoners híér. Geen landelijke richtlijnen of verplichtingen. Gewoon alles met en voor Almelo.

Deugen, Dienen en Durven