Selecteer een pagina

Het kan toch nog gekker. Vorige week berichtten wij over de nieuwe, duurdere dienstauto van het college van BenW. Nu blijkt dat de ‘vorige’ dienstauto nog gewoon op het parkeerdek van het stadhuis staat. Ongebruikt. En het leasecontract is nog niet afgelopen.

Meerdere bronnen binnen het stadhuis vertellen ons dat met name de burgemeester heeft aangedrongen op een luxere dienstwagen. De Skoda Octavia werd ‘ingeruild’ voor een Volvo S90, alleen… het leasecontract voor de Skoda loopt nog een hele tijd door. Bij de gebruikelijke contractduur van vier jaar mogelijk zelfs tot najaar 2019. De Skoda is dus ook niet weg, maar is in de gemeentelijke boeken overgedaan naar een andere afdeling zodat hij formeel geen BenW-voertuig meer is.

Parkeerdek

Merkwaardig is wel dat men vindt dat een andere gemeentelijke afdeling een auto van deze (prijs)klasse nodig heeft. Wij hebben vernomen dat de Skoda nu op papier aan de sociale recherche behoort, maar kunnen ons niet voorstellen dat hij wordt ingezet voor observatiedoeleinden. Bronnen vertellen ons ook dat de Skoda door niemand meer is gebruikt sinds de Volvo S90 er is. De Skoda staat als overbodig op het parkeerdek.

Al met al een nogal duur geval van ijdelheid, zo lijkt het.

Vertrouwen

Reden genoeg om naar aanleiding van het bovenstaande nog een aantal vragen te stellen aan het college. Het college zegt bij herhaling dat het er veel belang in stelt het vertrouwen onder de inwoners van Almelo te herstellen. We gaan er dan ook vanuit dat er spoedig een eerlijk en volledig antwoord komt.