gravenallee hordenlopen
door Albert Kamphuis

In het weekend loop ik altijd een rondje Gravenallee – Kanaal Almelo Nordhorn, en geniet ik van de prachtige en landelijke omgeving. Zo vlak buiten de stad! Wat een verademing zo’n mooi buitengebied!

Ik begin en eindig altijd bij Huize Almelo. Eerst loop ik dan richting de stoplichten en wacht totdat ze op groen staan. Jammer van mijn warming up dat ik dan weer zo afkoel. En altijd schieten me dan de woorden van Herman Finkers te binnen, u weet wel welke…

Goed, ik loop even later de Gravenallee in, voorbij het Tolhuisje richting De Pook. Bij De Pook sla ik meteen linksaf. Ik blijf aan de Zuidzijde van het recreatieve kanaal, waar voorheen de trekschuiten vaarden met turf en hout. Na tweeënhalve kilometer kom ik bij het Lateraalkanaal en sla weer linksaf. Zo kom ik weer uit bij de Gravenallee, ga rechtsaf het bruggetje over en loop, inmiddels hijgend en puffend, recht op Huize Almelo af.

En zo kom ik bij de parallelweg langs de Van Rechteren Limpurgsingel. Ik kan het niet meer opbrengen – de pijp is leeg – om helemaal weer om te lopen en ga met mijn laatste krachtsinspanningen de hekken over… en sta weer bij het beginpunt.

Ik voel me wel in overtreding, maar voel me niet strafbaar.

En ik ben niet de enige… Er zijn horden atleten die deze horden nemen, als laatste oefening van een rondje trimmen.

 

Almelo Centraal pleit voor een fiets- en voetgangerstunneltje onder de Van Rechteren Limpurgsingel. De Gravenallee wordt dan weer een doorgaande route voor fietsers, wandelaars en sporters. De binnenstad in- en uitgaan wordt gemakkelijker, leuker en aantrekkelijker.

Albert staat op nummer 8 op de kandidatenlijst van Almelo Centraal