wensbus

Aan campagnecadeautjes deden we niet. Geen pennen, pepermuntjes, ballonnen, rozen, schoonmaakgerei of suikerspinnen. Wij hebben met Almeloërs gesproken en vooral: aan hen gevraagd of zij ons iets konden geven. Namelijk: hun wensen voor Almelo.

En die gaven ze. Op ons verzoek schreven zij ze op en stopten de kaartjes in onze stembus.

In twee dagen verkiezingsmarkt (8 & 15 maart) en bustoer (15 maart) verzamelde Almelo Centraal maar liefst 60 wensen van Almeloërs. Voor ons een prima graadmeter van wat er leeft in de stad. De bibliotheek, het zwembad en de stadsboerderij – die alle behouden moeten blijven – blijken onderwerpen die veel mensen bezighouden. Ook parkeren, het afvalbeleid, sport, cultuur, leegstand, wegenonderhoud en de dienstverlening door de gemeente werden meerdere malen genoemd. En verder: betere voorzieningen voor ouderen en minder validen, een veiligere en schonere openbare ruimte, een levendiger warenmarkt, verhoging van de verkeersveiligheid op specifieke plekken en ga zo maar door.

Wij bedanken alle Almeloërs die de moeite namen om hun wens met ons te delen. We proberen iets te doen met deze onderwerpen, houden jullie inbreng absoluut in ons achterhoofd.