Zie hier de nieuwe dienstauto van het Almelose college van B en W, een Volvo S90. Betrouwbare bronnen leren ons dat Almelo daarmee (veruit) de dikste dienstauto van alle Overijsselse gemeenten heeft en verder alleen de wagen van de commissaris van de koning naast zich hoeft te dulden.

Preventief toezicht

Nog niet zo lang geleden koos het college – na druk van de gemeenteraad – juist voor een goedkopere dienstauto. Dit werd als passend gezien voor de financiële malaise waarin Almelo verkeerde. Doorredenerend in die lijn kan de nieuwe dienstwagen niet anders betekenen dan dat de Almelose begroting er nu enorm florissant voorstaat. Wij weten echter niet beter dan dat Almelo nog steeds onder preventief toezicht van de provincie staat.

Imago

Hoog tijd dus voor een paar kritische vragen. Niet alleen over de kosten, maar ook over het imago dat het gemeentebestuur hiermee denkt uit te dragen. Ook willen we graag weten waarom nergens openbare informatie te vinden is over dit nieuwe leasecontract, dat tenslotte van gemeenschapsgeld wordt betaald.

Vragen!

Vragen staat vrij. Voor iedereen. Daarvoor hoef je niet in de gemeenteraad te zitten. Almelo Centraal gaat dus door met vragen stellen als we daar aanleiding toe zien.

 

De brief met de vragen over de Volvo S90 lees je hier.